H&H Klíma

A kosár üres

Környezetvédelem

Mivel a környezetvédelem iránti elvárás napról napra növekszik, az EU Bizottsága szabályozást dolgozott ki, mely szerint minden légkondicionálóra tájékoztató címke helyezendő. Az energia felhasználás gazdaságosságát mutató információ alapján a vásárló könnyen megértheti az adott termék környezetbarát voltát.

Az energia címke az adott készülék energia felhasználását mutatja be, melyet hét különböző osztályba sorolunk. Ezért napjaink legmodernebb és leginkább környezet kímélőbb készülékei inverteres kompresszorvezérléssel vannak ellátva, mely lehetővé teszi a berendezés számára a lehető legkisebb villamos-energia felhasználást. A tévhittel ellentétben ezek a készülékek ma a világon létező legkörnyezetkímélőbb hűtőközegekkel vannak töltve, melyek nem összehasonlíthatóak a rég múlt idők hűtőjében használt freon gázokkal. Ezeknek az újításoknak köszönhetően jelentős mértékben hozzá tudunk járulni környezetünk megóvásához. A legújabb inverteres készülékek melyek a legkorszerűbb hűtőközegekkel vannak töltve hogyan járulnak hozzá a globális felmelegedés lassításához, illetve megakadályozásához.

A jelenleg legelterjedtebb hűtőközegek a HCFC hűtőközegek ( hidrogén-klór-fluor-szén) tartalmú anyag, mely a következőt jelenti: Klór tartalmuk miatt ózonkárosító hatásuk van, de hidrogén tartalmuk miatt hamar lebomlanak. Így kis mértékben károsítják az ózon-réteget. A legkorszerűbbek a HFC közegek (hidrogén-fluór-szén) tartalmú anyagok. Nem tartalmaznak klórt, ezért nincs ózonkárosító hatásuk. Ilyenek az R 134 a, az R 407 c, és a legújabb R 410 A gázok.

Ha Ön egy R 410 A hűtőközeggel ellátott készüléket vásárol, amely még esetleg inverter vezérléssel is el van látva, akkor a lehető legnagyobb mértékben járul hozzá környezete megóvásához illetve a globális felmelegedés megakadályozásához. Ezt a következőképpen lehet értelmezni, a globális felmelegedésnek van egy mérőszáma a GWP: Global Warming Potential= Globális felmelegítő hatás. Ha a készülék korszerű hűtőközeggel van töltve, amely nem bontja le az ózon réteget, az üvegház-hatás elkerülhető. A hűtőközegek üvegházhatásának vizsgálatakor kiderült, nem elég csak a hűtőközeg vizsgálata, olyan eljárás kellet, amely alkalmas a működő berendezés teljes megítélésére. Ez a TEWI: Total Eqvivalent Warming Inpact = teljes egyenértékű melegítő hatás. A kompresszoros hűtőberendezéseknél ugyanis az üvegházhatása fokozása két formában jelenik meg. Közvetlen üvegházhatást okoznak a hűtőközegek az atmoszférába kijutva, mert bontják az ózont. Közvetett üvegházhatás, a berendezés műkéséshez villamos energia előállítása során a hőerőművekben kibocsátott CO2. Ezért egyre jobban megfigyelhető a környezet barát technológiák kidolgozása , melyekkel egyaránt ki lehet váltani a hagyományos fosszilis energia hordozókat, hűtés, fűtés és villamos energia felhasználás terén egyaránt. Ide tartoznak a hőszivattyúk, napelemek, napkollektorok és a pelletes-fűtőberendezések.

A felsorolt technológiák bármelyike megtalálható cégünk forgalmazott termékpalettájában. Tehát, ha Ön tájékozottan és körültekintően a legmodernebb és legkörnyezetkímélőbb készüléket vásárolja meg, nem csak energiát takarít meg, hanem a Földünket is védi gyermekeink számára.

H&H Klímatechnika 2006 Bt.
+3676-611-133 info@hhklima.hu
6045 Kecskemét, Kőhíd utca 28.

2022 © Minden jog fenntartva.